Recenzia ta!(9) O plimbare de neuitat de Nicholas Sparks

Carte pe care m-am decis să o prezint pe acest blog este ,,O plimbare de neuitat” de Nicolas Sparks.

Datorită acestei cărţi am descoperit poveşti uimitoare scrise de Nicolas Sparks .

Acest autor m-a cucerit chiar din prolog, parcă totul a fost real, parcă el a simţit acest lucru pe piele sa. Nu eram foarte încântată de acestă carte, dar orice dubiu mi-a dispărut atunci când am citit:,, La început, veţi zâmbi şi, mai apoi, veţi plânge – să nu spuneţi că nu aţi fost avertizaţi.

Acţiunea are loc în Beaufort în anul 1958 şi ni-l dezvăluie pe Landon, un băiat bogat, dar măcinat de absenţa tatălui plecat mereu în călătorii de afaceri, iar mama care nu reuşea niciodata să sublineze lipsa părţii bărbăteşti în familie. Landon, la prima vedere mi s-a părut un baiat de bani gata, genul acela care poate avea orice.  Mi se parea crud prin ceea ce face cu bietul Hegbert, cum îl jignea şi cum îl judeca. Hegbert era un om simplu , locuia doar cu fata sa Jaimie. Rareori pe chipul lui se vedea fericire, deoarece soţia sa a murit la naşterea lui Jamie.

Obligat de faptul că este preşedintele consiliului şcolii, Landon trebuie să se prezinte la bal. El rămane fara pereche, toate fetele fiind invitate. Doar o singura fată era neinvitată şi aceea era … Jamie. Deşi ideea i se pare stupidă la început, el realizează că acesta este ultima şansă .

Mânat de o cursă imaginară cu Carey, un alt băiat rămas singur, el îsi ia inima în dinţi şi o invită pe Jamie. Sincer nu cred că există fiinţe ca şi Jamie. Ea este descrisa ca fiind o persoană cu un suflet enorm. Mereu în stare să îi ajute pe ceilalti, nu genul acela de tipă populara care face orice pentru atenţie, cu părul mereu aranjat şi cu fuste mini. Ea era simplă, ea era Jamie, o persoană superba. Iar faza cu biblia mi se pare puţin deplasată , eşti un om credincios, dar nu chiar aşa. Era o fată super ciudată, atât in mintea mea cât şi în cea a lui London .

Balul a trecut, nu s–a întâmplat nimc special, cred că toată lume se gândea la aşa ceva. Adica mereu se întampla ceva la baluri, în orice carte,  dar acesta este una specială .

Consider că cel mai frumos moment din carte este piesa de teatru. Landon este atras

într-o lume nouă, magică, pe care cu câteva lunii în urmă o considera ciudată.

      Cred că aş putea să scriu o zi, să vă povestesc cum decurge povestea celor doi, dar nu ar fi drept. Vă las pe voi să o descoperiţi. Este o carte suprbă, prima carte la care am plâns. Este o poveste care arată realitatea, într-o secunda poţi fi îndragostit, fericit, alături de persoana aleasă, iar mâine trebuie să zaci în pat alaturi de ea, când ştii că mai are cateva săptămâni de trăit. Viaţa nu e uşoara, fiecare fiinţă trebuie să treacă prin diferite momente. Nicolas Sparks arată cum viaţa poate să treaca doar în cateva secunde dintr-un colorat castele, cu prinţi, prinţese la cel mai oribil coşmar .

 

Autor: Grosu Geanina

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Recenzia ta!(9) O plimbare de neuitat de Nicholas Sparks

  1. roxana zice:

    e o poveste minunata:X

  2. ioana zice:

    Este o carte minunata si nu ma gandeam ca totul va duce acolo unde a dus … Filmul l-am vazut , dar nu am facut legatura . Oricum ceea ce surprinde cartea nu poate sa surprinda filmul. M-a miscat mai ales ca este vorba de un pasaj din realitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s